Uitleg

Doorbreken van patronen
EFT laat zien hoe jij en je partner met elkaar omgaan, hoe dat voor elkaar voelt en hoe je negatieve patronen kunt doorbreken. EFT gaat uit van de emoties die ten grondslag liggen aan de relatieproblemen. Door deze emoties te ontdekken en te bespreken, is het mogelijk om ingesleten patronen te doorbreken. In de therapie onderzoeken we waardoor het patroon is ontstaan, hoe jullie het door elkaars reacties in stand houden en hoe het ook anders kan.

Leren omgaan met emoties en gevoelens in de relatie
Emotioneel contact vormt de basis van de relatie.
Als we ons onveilig voelen in de relatie, dan nemen

onze emoties de overhand en zijn vaak niet langer ondersteunend of constructief in de relatie. Er ontstaan heftige reacties en een vorm van paniek omdat onze behoeftes niet vervuld worden. Het ontaardt dan vaak in een dynamiek van vechten of vluchten. Dit alles om onszelf te beschermen tegen de pijn van dat moment. EFT is een methode om de emotionele oorzaak van die reacties op te sporen en er samen constructief mee om te gaan.

Veilig en gehecht
Als kind heb je behoefte aan veilige hechting. Dit geldt echter ook nog steeds in volwassen relaties. Ook volwassenen zoeken een liefdevolle hechte verbinding met hun partner. De kernvraag is: ‘Ben je er voor me als het erop aankomt, als ik je nodig heb?